GTA Vice City

Grand Theft Auto: Vice City 


GTA serisinin belki de bizlerin en benimsediği oyun. Tabi buna geçenin bir kahraman olarak görüldüğü,geçmenin imkansız olduğuna dair ortak bir görüşte olunan helikopter görevinin baya payı var. Ben kendimden biliyorum görevi bir gün boyunca geçmeye çalışıp geçememiştim. O günden beri Vice City'e dokunmadım. Gta 3 benim için yetiyordu. En azından saçma sapan bir helikopter görevi yoktu. Zaten Rockstar Games Vice City'i GTA 3'ün bir DLC'si olarak yayınladı ama nereden bilebilirler oyun GTA 3 ile  başa baş gitsin. Şu sıralar oyun çıkarıp yanında uyduruk bir DLC veren oyun şirketlerinin yanın Rockstar'ın DLC'leri oyun oluyor.

GTA series is perhaps the game we have adopted the most. Of course, the helicopter mission, which has a common view that it is impossible to pass, is seen as a hero. I know from myself I couldn't pass the task for one day. I haven't touched Vice City ever since. Gta 3 was enough for me. At least there was no absurd helicopter mission. Already Rockstar has released Games Vice City as a DLC of GTA 3, but how do they know, let's deal with the game GTA 3. Rockstar's DLC is now the game, as well as the game companies that are making the game and giving it a dodgy DLC. 

GTA Vice City 1986 yılında Vice City, Florida (ABD)'ya ayarlanmıştır, ve oyunun ana kahramanı Tommy Vercetti'nin şehirdeki en büyük-en zengin suç lideri haline gelmesini anlatır. Oyundaki olaylar Grand Theft Auto: Vice City Stories ile bağlantılıdır.

GTA Vice City was founded in 1986 in Florida (USA) Vice City and told the game's main hero, Tommy Vercetti, to become the city's biggest crime leader. The events in the game are linked to Grand Theft Auto: Vice City Stories.
Rockstar North tarafından tasarlanmıştır, Rocktar Games tarafından yayınlanmıştır, 27 Ekim 2002'de Kuzey Amerika'da PlayStation 2 sürümü yapılmıştır ve hızlı bir şekilde yılın en çok satılan video oyunu olmuştur. Temmuz 2006'da GTA Vice City, Amerikan Marketlerinde, tüm zamanların en çok satılan PlayStation 2 oyunu olmuştur. GTA Vice City 2006 yılında tüm zamanların en çok sevilen 100 video oyunundan biri olmuştur ve Famitsu adlı Japon magazin dergisi okurlarının listesinde yer almıştır. Bu büyük başarıların ardından, GTA Vice City, Avrupa, Avustralya ve Japonya bültenlerinde görülmüştür, bu PC ve Xbox içinde geçerlidir. Daha sonra Rocktar Vienna Selefi, oyunu GTA III ile birlikte paketlemiş ve Grand Theft Auto: Çifte Paket adıyla Xbox versiyonu olarak satmıştır ve son olarak oyun, 6 Aralık 2012'de 10.Yıl dönümünü kutlamak için oyunun iOS ve Android versiyonunu yapmıştır. 

It was designed by Rockstar North, published by Rocktar Games, was released on October 27, 2002 in North America, and quickly became the best-selling video game of the year. In July 2006, GTA Vice City became the best-selling PlayStation 2 game of all time at American Markets. GTA Vice City has been one of the 100 most popular video games of all time in 2006 and has been on the list of Japanese magazine magazine readers named Famitsu. After these great successes, GTA Vice City has been seen in European, Australian and Japanese bulletins, this is valid for PC and Xbox. Later, the Rocktar Vienna predecessor packaged the game with GTA III and sold it as the Xbox version under the name Grand Theft Auto: Double Pack, and finally the game made the iOS and Android version of the game to celebrate its 10th anniversary on December 6, 2012.
GTA III'ün kullandığı tweaked sürümünü kullanan Renderware oyun motoru, GTA III'tekine benzer şekilde büyük bir kent manzarası sunar ve oyuna binalar (gökdelen oteller), araçlar (araba, motosiklet, tekne, helikopter ve uçaklar) ve insanlar eklemiştir.  

Using the tweaked version of GTA III, the Renderware game engine offers a great urban view, similar to that of GTA III, and added buildings (skyscraper hotels), vehicles (cars, motorcycles, boats, helicopters and planes) and people to the game.

Şimde de oyunun karekterlerini ve hikayesine bakalım

Now let's look at the characters and story of the game

   GTA VİCE CİTY KARAKTERLERİ VE KISACA HİKAYESİ



Tommy 15 yıl sonra 1986'da hapishaneden çıktı. Sonny Forelli, aradan bu kadar uzun zaman geçmesine rağmen Tommy'nin hala unutulmadığını biliyordu. Tommy'nin Liberty şehrindeki varlığı Forelli ailesine zarar verecekti. Sonny bu yüzden Tommy'i önemli bir uyuşturucu alışverişini gerçekleştirmesi için Vice şehrine gönderdi.Vice City'nin uyuşturucu baronu Ricardo Diaz kendi bölgesinde uyuşturucu alışverişi yapan bu kişilere hadlerini bildirmek istedi ve adamlarını görüşme yerine gönderdi. Görüşmeler sırasında Diaz'ın adamlarının ani saldırısı sonucu Lance Vance'in kardeşi Victor Vance, Harry ve Lee öldü. Tommy, Ken Rosenberg ile olay yerinden Sonny'nin parası olan 1 milyon doları ve malları bırakarak kaçtı.İşte bu andan itibaren Tommy için asıl mücadele başladı.


Emekli Albay Juan García Cortez'in kızıdır. Babasının gemisinde verdiği partide Tommy Vercetti ile arkadaşlık kurar. Tommy bir filmde oynaması için ona rol teklifi eder, Mercedes ise teklifi kabul eder
Hani şu limana gidip motorla alıp otele bırakırken kıvıran kız varya hah işte okız bu kız.



Vice City'deki bir mafya babasıdır. Ya ben bu Diaz için fazla bir şey yazmak istemiyorum. Zaten oyunu oynayıp bitirenler kedisini baya sever sayarlar.Adamın dibidir kendileri.

Albay Juan García Cortez'in sağ koludur. Cortez'e ihanet ettiği gerekçesiyle Cortez'in talimatıyla Tommy Vercetti tarafından öldürülür.
Şu yan taraftaki de Speydi Gonzalez.


Juan García,Emekliye ayrılmış eski bir albay ve Mercedes Cortez'in babasıdır. 1986'da kendi yatında şehrin önemli insanlarının katıldığı bir parti düzenler. Cortez'in partisine Ken Rosenberg'in yerine Tommy Vercetti katılır. Tommy'yi fark eden Cortez, Tommy'nin yanına giderek onunla ayaküstü sohbet eder.üzerinden biraz zaman geçtikten sonra Cortez, Tommy'yi arayarak onunla özel bir konu hakkında konuşmak için yatına çağırır.Tommy, Cortez'in çağrısı üzerine yata gelir. Tommy yata geldiğinde masada karşılıklı otururlar. Cortez ona sağ kolu Gonzalez'in ağzının pek sıkı olmadığından, çenesini tutamamasının büyük sorunlara neden olacağından ve tek çarenin Gonzales'i öldürmek olduğundan bahseder.


Oyundaki yardımcı karakterdir. Annesi Janet Vance, kardeşleri Victor ve Pete olup babası ise bilinmemektedir.Tommy Vercetti, Diaz için çalışmaya başladığında Tommy ve Lance Diaz'ın parasını çalan hırsızdan parayı geri almakla görevlendirilirler. Birlikte helikoptere binerlerken Lance, Tommy'ye takası Diaz'ın bozduğunu ve ölmesi gerektiğini söyler ancak Tommy Diaz'ın ona güvenmeye başladığını ve Diaz'ın işini daha sonra bitireceğini söyler.Lance, Tommy'yi bıraktıktan sonra ona telefon açar ve Diaz'ı öldürmeyi yeniden teklif eder. Tommy ise bunu yapmaya kalkışırsa ölecek olanın Lance olacağını söyler. Tommy'den olumlu cevap alamayan Lance, kardeşi Victor'un intikamını almak için tek başına Diaz'ı öldürme girişiminde bulunur ancak başaramayıp yakalanır ve Little Haiti'deki hurdalıkta Diaz'ın adamları tarafından bir sandalyeye bağlanıp işkence görür. Kent Paul'dan Lance'in tutulduğu yeri öğrenen Tommy onu Diaz'ın adamlarından kurtarır ve hastaneye götürür. Lance hastaneden taburcu olduktan sonra Tommy ile birlikte Diaz'ın konağını basarlar ve Diaz'ı öldürürler.


Forelli Ailesinin lideridir. 1980'li yıllara gelindiğinde artık uyuşturucu, yüksek geliri olan bir ürün haline gelmiştir.[Birçok aile bu sayede zengin olduğu için Sonny Forelli de geri kalmamak için 1986'da bu işe girer.Bunun için Vance Kardeşlerle takas yapması için Tommy Vercetti'yi bu iş için Vice City'e gönderir.[Ancak anlaşma Diaz'ın adamları tarafından baltalanır ve Sonny her şeyini kaybeder. Sonny paraları kaybettiği için Tommy'ye kızgındır ve paraları bulması için Tommy'ye bir süre müddet verir.[ Birçok kez Tommy'yi telefonla arayarak paraları bulması için zorlar.Tommy, Vice City'de güç kazanıp kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmiştir. Aradan zaman geçmesine rağmen parasını alamayan Sonny, Tommy'nin konağına ziyarette bulunur. Tommy sahte paralarla borcunu ödemeye çalışır ancak Lance'nin durumu Sonny'ye bildirmesiyle Tommy'nin evinde çatışma çıkar ve bu çatışmada Sonny Forelli, Lance Vance ve birçok kişi hayatını kaybeder.      OKUDUGUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM PAYLAŞARAK BANA DESTEK OLABİLİRSİNİZ

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar